google-site-verification=CF9xPLJyvUTUYDJ-IXUbNHAXzda16YN0Xt7fV90r_GM Filtri za avtobuse bodo poskrbeli, da potniki in voznik avtobusa dihajo čist zrak
 
  • Primož Kovačič

Filtri za avtobuse bodo poskrbeli, da potniki in voznik avtobusa dihajo čist zrak

Updated: Aug 1, 2019Današnja gospodarska vozila so opremljena s prefinjenim sistemom klimatskih naprav. Ti sistemi zagotavljajo, da zrak v avtobusih, tako ogrevan ali hlajen, ustrezno kroži.


Seveda pa moramo poskrbeti za ustrezno filtracijo vhodnega zraka. Te filtre moramo pravočasno menjati, da tako preprečimo vdor umazanega zraka.


Z vidika zdravja in varnosti je to ključnega pomena za izboljšanje udobja in zaščite potnikov, kot tudi voznikov avtobusov. S kvalitetnimi zračnimi filtri preprečimo vstop delcev in drugih onesnaževalcev zraka iz zunanjega okolja v notranjost avtobusov, ki so škodljivi in lahko povzročijo alergijske reakcije.


Medtem ko so ponavadi osebni avtomobili in kabine tovornjakov opremljeni samo z enim zračnim filtrom kabine, imajo klimatske naprave v avtobusih tudi več kot 10 zračnih kabinskih filtrov, vgrajenih v klimatski sistem prezračevanja.


V podjetju Prima Filtertehnika smo zastopniki za Donaldson in Fleetguard filtre, ki ponujata široko paleto filtrov zraka kabine, tako v standardni kakovosti, kot tudi kakovosti aktivnega oglja. Oba proizvajata filtre OEM za večino evropskih proizvajalcev tovornjakov in avtobusov (od aplikacij Euro IV do EURO VI), kot tudi za najbolj priznane proizvajalce integriranih klimatskih naprav, ki se uporabljajo v avtobusih (Webasto, Konvekta).